Jaap Vermeulen

Eigenaar en trainer van StressRespons is Jaap Vermeulen. Hij heeft sinds 2009 ervaring met het geven van trainingen aan mensen met chronische klachten door het opzetten van het bedrijf www.anderleven.nl. Deze kennis zet hij nu in om aan een groeiende groep mensen met stressklachten een structurele oplossing te bieden. Zijn overtuiging is dat iedere ziekte begint met (een vorm van) stress.

De achtergrond van Jaap Vermeulen wordt gevormd door Neuro Linguistic Programming, Zelf Management, Coaching en het werken met medisch onverklaarde klachten. Levenservaring, een eigen burn-out en het overwinnen van paniekaanvallen, depressie, hartkloppingen, hoofdpijn, slaapproblemen en tinnitus maken dat hij ervaringsdeskundige is en begrijpt waar deelnemers mee te kampen hebben.

Jaap Vermeulen over de stressrespons:
“Alle benaderingen om stress te stoppen zijn goed, als ze ook de stressrespons stoppen. Want wat de situatie ook is, de stressrespons hoeft alleen in werking te treden wanneer wij gaan vechten of vluchten, voor de rest niet. Dat je een beetje stress nodig zou hebben in je leven of je werk om te kunnen presteren is onzin. Zodra je ontspannen naar je werk gaat en je plezier hebt, dan gaat je hart sneller kloppen van enthousiasme, daar zijn de‘gelukshormonen’ bij betrokken. Ontspanning werkt prestatieverhogend want alles gaat soepeler.”
Jaap Vermeulen is een bevlogen mens waar het om Zelfmanagement gaat. Hij zegt: “De invloed op onszelf is groot, dat hebben we eigenlijk nog niet eens zo goed door. Het is bijna of we het niet willen geloven. Misschien is er de angst dat we ons schuldig gaan voelen omdat we er niet veel eerder wat mee gedaan hebben”