Ervaringen

Sanne, 28 jaar, volgt de training voor RSI, eczeem en oorsuizen.

Van stress naar ontspanning kan dat? En zo ja op welke wijze? Met deze gedachten startte ik de 3 daagse training.

Het antwoord is ja en wel door middel van de methode te leren en toe te passen. Het leren van de methode is simpel. Het (blijven) toepassen vergt doorzettingsvermogen. Ik sta open voor verandering en het omzetten van niet helpende overtuigingen gericht op ontspanning zowel in mijn mind als in mijn lijf. Dit geeft mij het doorzettingsvermogen om het vol te houden. Want hoe lekker is het om van stress naar ontspanning te gaan?! Ik voel mij (meer) ontspannen, ben in staat om mijn behoeftes goed te voelen en mijn lichaam voelt rustiger. Dit ervaar ik als echte veranderingen waar ik Jaap en vooral ook mezelf dankbaar voor ben. Ik heb het tenslotte zelf gedaan ?

Ook mijn medecursisten heb ik een mooie verandering zien doormaken. Waardevol om daarbij te mogen zijn.

Jaap geeft op een prettige en inzichtelijke manier de training. Hij is in staat om op een doeltreffende en zachte manier te confronteren wat naar mijn idee nodig is bij verandering. Hij staat naast mij en begeleid mij door mijn proces heen. Fijn!

 Groetjes Sanne

Inmiddels is het een jaar verder en heb ik de training afgesloten. Ik ben trots op hetgeen ik bereikt heb. Zo heb ik een krachtige tool in handen om de stressrespons te stoppen en ervaar ik hier ontspanning bij. Dat ik de training samen met mijn partner heb gevolgd is helpend voor mij. We houden elkaar scherp dat we zelf regie hebben over hoe we met een situatie omgaan. Hierbij wil ik blijvend alert zijn op het stoppen van de stressrespons zodat er steeds meer ruimte komt voor ontspanning en de ‘dingen’ waar ik echt blij van wordt.

Jaap wil ik bedanken voor zijn prettige manier van coachen.

Sacha, 38 jaar, doet de training vanwege steeds terugkerende hoofdpijnen en migraine.

(Na drie dagen in de training)
Wauw! Dit is het eerste woord wat naar boven komt als ik terug denk aan de trainingsdagen. Wat vind ik het ontzettend leuk om aan de gang te gaan met zelf-managment! Ik vind de training heel mooi opgebouwd waardoor het voor mij heel duidelijk was wat de bedoeling is. Hierbij absoluut complimenten voor Jaap die goed aanvoelt wanneer wat nodig is en steeds weer open staat als er vragen zijn.
Doordat er in de training ook geoefend wordt met de methode kon ik meteen voelen wat de invloed was en dat maakte echt indruk. Hoe je eigenlijk met zo iets simpels zoveel teweeg kunt brengen. De training heeft mij gegeven dat ik mij krachtiger voel. Op momenten van stress kan ik ZELF ingrijpen en dat is nieuw voor mij. En ook ben ik de stress signalen die mijn systeem geeft veel eerder gaan signaleren.

Ik ben dan ook super dankbaar dat ik deze training gestart ben!

Groet, Sacha

Willy, 54 jaar, heeft zich aangemeld vanwege hoofdpijnen en slapeloosheid.

Ik heb de training als zeer leerzaam ervaren. Jaap is een geweldige trainer die geduldig op elke vraag en opmerking ingaat. Hij staat open voor feedback. Kritische vragen over de methodiek weet hij naar tevredenheid te beantwoorden. Hij voelt zich op geen enkel moment aangevallen en laat ieder die een (andere) mening heeft in zijn waarde.

De training is logisch opgebouwd. De theorie wordt zeer uitgebreid behandeld. Dat dat nodig is, merkt de deelnemer als de theorie in de praktijk moet worden gebracht. Er is voldoende tijd om te oefenen met Zelfmanagement om er later (na de training) zelf mee aan de slag te gaan.

De nazorg (terugkomdagen en voor ondersteuning is Jaap altijd telefonisch te benaderen) is prettig en zorgt voor support, wanneer en op welk moment dan ook, je dat even nodig hebt.

Jaap’s manier van coachen zorgt ervoor dat de deelnemer zelf aan het denken wordt gezet en zelf tot inzicht en oplossingen komt.

Jaap creëerde een hoge mate van veiligheid in de groep, waarbij een ieder zich op zijn gemak voelde om zijn gevoelens te tonen. Er was wederzijds respect en ruimte voor iedereen, voor welke reactie dan ook.

Voor mijn gestelde doel is echter gebleken dat ik verder ga zoeken naar een training/therapie die beter bij mijn doelstelling past. Het mooie is dat de training Zelfmanagement dit proces bij mij in gang heeft gezet.

Wellicht overbodig maar ik laat dit niet onvermeld: de verzorging van de innerlijke mens (eten, drinken) was subliem! Ik heb gesmuld van de overdadige, zelfbereide, biologische lunches, de hele dag door thee, koffie, vruchtensap etc; alle drie de dagen.

 Willy

Sonja, 22 jaar, doet de training voor hoofdpijn en benauwdheid.

Ik ben de training gaan volgen omdat ik veel stress ervoer en eigenlijk niet wist hoe er mee om moest gaan. Ik kreeg last van hoofdpijn, slechte concentratie en sliep niet meer diep. Tijdens de training wordt geleerd wat stress met je lichaam doet en de focus ligt erop dat stress een reactie is die je kan beïnvloeden. Na de training heb ik gemerkt dat mijn hoofdpijn verdween, ik slaap weer lekker en ik ben me bewust dat ik van stress verkrampte rugspieren krijg. Door te sporten en te rekken gaat dit weg en doorbreek ik die stressreactie. De training is heel nuttig geweest omdat ik op mijn patronen en denkbeelden gewezen werd die niet behulpzaam waren.

Groetjes, Sonja

Irma, 56 jaar, doet de training vanwege slaapproblemen en jeuk.

Ik ben de training gaan volgen omdat ik relax door het leven wil gaan en wil afkomen van mijn slaapproblemen en de problemen met mijn huid.
De training was intensief, maar erg interessant en doeltreffend. Zeer goede begeleiding. Er werd duidelijke uitleg gegeven en op het juiste moment gereageerd.
Nu, 2 weken na het begin van de training, is mijn leven duidelijk veranderd. Ik slaap prima, mijn huid is gaaf en ik hoor van mensen om mij heen dat ik er stralend uitzie.
Ik heb nu een goede `tool` in handen waarmee ik relax door het leven ga.
Irma

Petronella, 52 jaar, doet de training vanwege maagkrampen en stress.

(twee weken in training)
Ik ben de training gaan doen omdat mijn lijf verkrampt zat van mijn eigen frustraties, mijn denkpatroon ging zelfs zo vast zitten dat ik er chronische klachten van kreeg. Ik merk nu 2 weken na de 3 dagen training al dat ik veel meer kan doen en nieuwe dingen aanpak en dat ik een direct hanteerbaar stress-traject bij de hand heb om adequaat mijn frustraties om te vormen. Mensen vragen ben je afgevallen, nee zeg ik, er is een paar kilo emoties af…..

(vier weken in training)
Ik ben tot het volgen van de Stress-Respons training gekomen omdat mijn lichaam steeds meer leed onder de stress-reacties op situaties in mijn leven.
Nu 4 weken na de start van de  training merk ik veel verschil. Mijn uithoudingsvermogen is groter, mijn houding positiever en ik ben in staat om naar diepe patronen te kijken en ze door een handig kort systeem keer op keer weer te transformeren. Het is echt mogelijk om je brein te trainen en positieve gevoelens te maken in plaats van de negatieve gevoelens.
Het stoppen van nare gevoelens en het brein hertrainen is werkelijkheid geworden. Ik kan mijzelf blij maken en blij houden.
Mijn levenskwaliteit is veranderd en angsten kan ik nu al beter de baas. De directe en altijd aanwezige coaching is zeer behulpzaam en steunend. Het helpt me a la minuut verder zodat de obstakels overwonnen kunnen worden. Het met een groepje werken is ook zeer nuttig omdat ik veel fijne feedback kreeg waar ik echt wat aan had.
De omgeving en ambiance zijn erg prettig en geven een vertrouwde sfeer. Dit is echt een goede investering in mezelf waar ik de rest van mijn leven iets aan heb en wat mijn leven waanzinnig verandert.
Mijn maagklachten en verkrampingen zijn na een maand al drastisch verminderd en het is rustiger in mijn buik, gevoeligheden zijn minder geworden en mijn energie is verbeterd.
Petronella

Lotte, 41 jaar, doet de training voor energie en angsten.

De training vond ik zeer leerzaam en intensief. Het heeft inzichtelijk gemaakt dat je wel degelijk je manier van denken en je ervaringen kunt beïnvloeden ( dit is goed onderbouwd). Het kost wel het nodige doorzettingsvermogen om het te blijven toepassen, maar dat is het zeker waard. De begeleiding van Jaap is hierin heel motiverend. Jaap doet dit op een enthousiasmerende, professionele manier.

Veranderingen die ik heb opgemerkt in de afgelopen twee maanden zijn: meer energie, positiviteit, in contact staan met mijn omgeving, (zelf) vertrouwen en ontspanning, balans tussen in- en ontspanning

Lotte –

Ervaringen met de één op één sessies

Feedback van Lia:

“Deze lente heb ik 3 maal een afspraak gehad met Jaap, t.w. 2 x een sessie en 1 x een evaluatie. Ik kwam bij Jaap door een gemeenschappelijke relatie. Ik kende Jaap al wel maar niet in zijn functie als coach.
Blijkbaar had ik genoeg vertrouwen in hem om een afspraak te maken. Ik was nieuwsgierig en gelijkertijd vond ik het ook spannend. Ik had niet echt een hulpvraag maar ik sta altijd open voor nieuwe ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.
Dus zat ik daar,  kopje thee, glaasje water en Jaap, die mij met grote bruine ogen belangstellend aankeek. Het voelde voor mij heel veilig en vertrouwd.  Ondanks dat ik het idee had niet echt een hulpvraag te hebben wist Jaap mij toch zo te openen  dat er íets’ boven kwam wat mij zeer raakte. De wijze waarop Jaap hiermee omging heb ik heel erg gewaardeerd, hij stopte mij een tissue in de handen en liet mij!  Dit gaf mij een zeer krachtig gevoel, ik ervoer dat ikzelf sterk genoeg was om met deze ervaring te dealen. We dronken nog een kopje thee, spraken er samen over en ik ging weer terug naar mijn dagelijkse bezigheden. Dat gevoel van zelf sterk genoeg te zijn heb ik nog lang met me kunnen dragen en weet nu nog steeds hoe ik terug kan naar dat gevoel.

Het is duidelijk dat ik mijn sessies bij Jaap als zeer prettig, vertrouwd en positief heb ervaren. Ik wens Jaap dan ook heel veel succes toe met het opzetten van zijn eigen praktijk!

Liefs Lia”

Feedback van Henk:

“Ik heb 3 sessies NLP meegemaakt met Jaap van elk ca. 2 uur. Voor mij was dit een geheel nieuwe ervaring, ik had uiteraard wel eerder van NLP gehoord, maar het nog niet zelf ‘ondergaan’. Ik bespeurde bij mij een zekere nieuwsgierigheid en een lichte innerlijke spanning hoe het zou gaan. De spanning vloeide al gauw weg door de aandachtige en belangstellende manier waarop Jaap het gesprek inging. Hij nodigde mij eerst uit, via gerichte en indirecte vragen, iets over mijn leven en over mij zelf te vertellen.

Geleidelijk kwamen wij als vanzelf op mijn ‘probleem’, dwz iets wat ik bij mijzelf zou willen veranderen (en dan liefst duurzaam). We hebben in de sessies mijn vragen benaderd via het onbewuste. Ik ben ervan uit gegaan dat dit alleen zou lukken met een open houding en als ik rationalisaties en andere storende gedachten zoveel mogelijk zou laten wegvloeien. Jaap creëerde de juiste stemming via een geleide meditatie, kennelijk met de bedoeling mij naar het gewenste bewustzijnsniveau te brengen. Ik ervoer daardoor de gewenste ontvankelijkheid en openheid.

In het proces hebben we (schijnbare) tegenstellingen gevisualiseerd en op een hoger plan gebracht waardoor we de positieve kracht (energie) van het ‘probleem’ naar voren konden halen. Mijn innerlijke wrijfpunten konden in de sessies in harmonie gebracht worden. In de weken na de NLP sessies heb ik regelmatig het gevoel dat ik toen heb ervaren teruggehaald en het harmonieuze gevoel is gebleven.

Ik kijk met genoegen terug op de sessies met Jaap en ben hem dankbaar dat ik deze ervaring met hem mocht hebben. Het lijkt of er echt iets bij mij is opgeruimd.

Groetjes, Henk”

Feedback van Anne:

“Jaap is tijdens de sessies gewoon heerlijk zichzelf: rustig en ontspannen, met gevoel voor humor.
Hij kan zich goed inleven zonder oordeel en iemand op zijn/haar gemak stellen. Voorbeelden uit zijn eigen leven sluiten prima aan bij de aangesneden thema’s. Jaap stelt de juiste confronterende vragen die het bewustzijn bevorderen. Hij heeft een gedegen kennis van de relevante boeken en technieken die van pas komen. Hij geeft eerlijk aan als er meer voorbereiding voor een specifiek onderwerp nodig is.
De ruimte is volgens mij wel geschikt voor individuele sessies: licht, niet te groot/klein. Ik voelde me er prettig in.
Ik heb de sessies van Jaap als zeer positief ervaren (een dikke 9!). Enkele maanden later heb ik tot mijn grote vreugde mede daardoor het doel bereikt, waarop de coaching was gericht. Jaap heeft de aanleg voor coaching zeker in zich, mijn dank aan hem is groot!”